A A A K K K
для людей із порушенням зору
ВИСОКОПІЛЬСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Херсонська область

Податкові роз'яснення | 22.02.2022

Дата: 22.02.2022 15:40
Кількість переглядів: 223

Порядок перереєстрації РРО

 

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі роз’яснює платниками податків порядок перереєстрації реєстратора розрахункових операцій.

Так, відповідно до пункту 1 глави 3 розділу II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 (далі – Порядок), у разі перереєстрації з метою використання РРО в іншій господарській одиниці суб’єктом господарювання або представником суб’єкта господарювання надаються:

реєстраційна заява з позначкою «Перереєстрація»;

реєстраційне посвідчення.

Після отримання належним чином оформлених документів у разі відсутності підстав для відмови посадова особа контролюючого органу не пізніше двох робочих днів з дня подання реєстраційної заяви проводить перереєстрацію РРО шляхом внесення змін до даних інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС, розміщує в Електронному кабінеті в електронній формі та/або видає суб’єкту господарювання нове реєстраційне посвідчення.

Згідно з пунктом 2 глави 3 розділу II Порядку у разі зміни даних щодо суб’єкта господарювання, які зазначаються в реєстраційному посвідченні (податковий номер або серія та номер паспорта для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та мають відмітку в паспорті, найменування (прізвище, ім’я, по батькові)), або сфери застосування РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення РРО, а також у разі встановлення розбіжностей чи помилок у записах реєстраційного посвідчення, втрати або непридатності його для використання суб’єкт господарювання або представник суб’єкта господарювання протягом п’яти робочих днів, що настають за днем, коли виникли зміни або інші підстави для заміни реєстраційного посвідчення, подає до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО:

реєстраційну заяву з позначкою «Перереєстрація» із зазначенням причини перереєстрації;

реєстраційне посвідчення.

Після отримання документів у разі відсутності підстав для відмови посадова особа контролюючого органу не пізніше двох робочих днів з дня подання реєстраційної заяви проводить перереєстрацію РРО шляхом внесення змін до інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС та видає суб’єкту господарювання нове реєстраційне посвідчення.

У разі змін даних щодо суб’єкта господарювання, які зазначаються в реєстраційному посвідченні та пов’язані з перейменуванням районів у містах, скверів, бульварів, вулиць, провулків, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів чи інших об’єктів топоніміки населених пунктів за рішенням органів місцевого самоврядування, суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО реєстраційну заяву з позначкою «Перереєстрація» та реєстраційне посвідчення. Після отримання такої заяви контролюючий орган видає суб’єкту господарювання нове реєстраційне посвідчення. З моменту видачі нового реєстраційного посвідчення попереднє реєстраційне посвідчення вважається таким, що втратило чинність.

Заява з позначкою «Перереєстрація» оформлюється та надається до контролюючого органу у тому самому порядку, що й заява про реєстрацію РРО (пункт 3 глави 3 розділу II Порядку).

Разом з тим, пунктом 4 глави 3 розділу II Порядку встановлено, що у разі зміни місцезнаходження або місця проживання, включення/невключення суб’єкта господарювання до Реєстру великих платників податків, реорганізації контролюючих органів чи з інших причин, унаслідок яких змінюється контролюючий орган, в якому суб’єкт господарювання обліковується як платник податків за основним місцем обліку, протягом двох робочих днів після переведення платника податків на обслуговування до контролюючого органу за новим місцем обліку засобами інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС здійснюється перереєстрація РРО до контролюючого органу за новим основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.

Реєстраційне посвідчення, видане суб’єкту господарювання згідно з цим Порядком контролюючим органом за попереднім місцем обліку, залишається чинним до моменту виникнення змін у даних щодо суб’єкта господарювання, які зазначаються в реєстраційному посвідченні.

Документи щодо реєстрації/перереєстрації РРО, які знаходились в контролюючому органі за попереднім основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків, передаються разом з обліковою справою до контролюючого органу за новим основним місцем обліку такого платника податків.

Подати заяву на перереєстрацію РРО за формою 1-РРО можна скориставшись сервісом − Електронний кабінет за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua в розділі «Заяви, запити для отримання інформації» (J1311403 для юридичних осіб та F1311403 для фізичних осіб).

Детальна інформація розміщена в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі у розділі 109.06 за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

 

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

Фото без описуПраво на податкову знижку задекларували 42 херсонці

З початку року 42 херсонці задекларували право на податкову знижку. Сума податку на доходи фізичних осіб, утриманого із заробітної плати, визначена платниками податків до повернення – 130,3 тис. гривень.

За цей же період попереднього року 33 особи подали декларації про майновий стан і доходи, в яких загалом вказали майже 100 тис. гривень зайво сплаченого податку на доходи фізичних осіб.

Варто нагадати, що право на повернення частини податку на доходи фізичних осіб, утриманого із заробітної плати, виникає у платників податків у разі понесення витрат, дозволених для включення до податкової знижки, перелік яких визначено у статті 166 Податкового кодексу України.

Серед витрат, дозволених для включення до податкової знижки: частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом, кошти, сплачені на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів для компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти, страхові платежі за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення, витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій або оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, кошти, сплачені у зв’язку з переобладнанням транспортного засобу з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизеля, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива.

Скористатись податковою знижкою можна лише до кінця року – на наступні роки таке право не переноситься. Останній день подання декларації для отримання податкової знижки – 31.12.2022 включно.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в інтернет-просторі: https://kherson.tax.gov.ua, https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol, https://www.youtube.com/channel/UCl_DYRBwDo1bmt_7Guq9wxg?view_as=subscriber.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі 

 

 

 

Фото без опису

Отримуйте відомості про власні доходи в лічені хвилини!

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі нагадує, що за наявності ключів електронного підпису (далі – КЕП) відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків можна отримати за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua).

Для цього необхідно увійти до приватної частини е-кабінету, обрати КЕП, вибравши відповідний файл з електронного носія, або з каталогу на комп’ютері, зазначити пароль захисту та натиснути «Зчитати». Після того, як ключ буде успішно завантажено, натиснути «Увійти».

Потім у розділі «ЕК для громадян» необхідно обрати «Запит про суми виплачених доходів», натиснути «Створити». У запропонованій формі «Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді» (F1301803) необхідно заповнити поля, виділені блакитним кольором, і натиснути «Перевірити». У разі наявності неточностей система вкаже на «Помилки», виділивши рожевим кольором відповідні поля. Необхідно виправити помилки і знову натиснути  «Зберегти», «Підписати» та «Відправити».

Відправлений Запит можна переглянути в розділі «Вхідні/вихідні документи». У лічені хвилини до «Електронного кабінету» надійде квитанція №1, а ще через певний час – квитанція № 2 (відповідь на Запит). При натисканні на це повідомлення відкриваються відомості про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, які замовлялись. Інформацію можна переглянути, зберегти або надрукувати.

Для отримання довідки за 2021 рік радимо надсилати запит не раніше 21 лютого 2022 року.

Варто додати, що отримання такої інформації онлайн є особливо актуальним для осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які щороку подають декларації про свій майновий стан. 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в інтернет-просторі: https://kherson.tax.gov.ua, https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol, https://www.youtube.com/channel/UCl_DYRBwDo1bmt_7Guq9wxg?view_as=subscriber.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

Фото без опису

Херсонці задекларували понад 1,5 мільйона гривень іноземних доходів

На сьогодні 4 херсонці задекларували вже понад 1,5 млн гривень іноземних доходів. Про це повідомили спеціалісти управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі.

Зокрема, в деклараціях про майновий стан і доходи ці громадяни самостійно визначили до сплати майже 242 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб та 23 тис. гривень військового збору.

Зазначені прибутки декларанти отримували в Англії, США, Канаді, Російській Федерації.

Спеціалісти Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі нагадують, що подати декларацію про майновий стан і доходи повинні громадяни, які протягом 2021 року отримували:

доходи не від податкових агентів, тобто, від інших громадян, які не зареєстровані як самозайняті особи (не є підприємцями або особами, які провадять незалежну професійну діяльність) – це доходи від надання в оренду власного рухомого або нерухомого майна, продажу власного майна, тощо;

спадщину чи подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступенів споріднення;

доходи, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування;

іноземні доходи;

в інших випадках, передбачених законодавством.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в інтернет-просторі: https://kherson.tax.gov.ua, https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol, https://www.youtube.com/channel/UCl_DYRBwDo1bmt_7Guq9wxg?view_as=subscriber.

 

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

Фото без опису

  • Херсонщини вже подали 1504 декларації про доходи

 

У рамках «Деклараційної кампанії 2022», жителі Херсонщини вже подали 1504 податкові декларації про майновий стан і доходи. У поданій звітності громадяни зазначили загальний дохід у сумі майже 151 млн гривень.

Як повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі Станіслав Худар місцевим ЗМІ, з отриманих статків декларанти матимуть сплатити 4,1 млн гривень податкових зобов’язань, з них 3,6 млн гривень податку на доходи фізичних осіб і 0,5 млн гривень військового збору.

За словами Станіслава Худара, за цей же період попереднього року херсонці подали майже таку ж кількість декларацій, проте зі значно меншими доходами – 78,5 млн гривень.

Закликаємо громадян вчасно прозвітувати про доходи та сплатити відповідні податки. Подати декларацію про майновий стан і доходи необхідно до 03 травня 2022 року, а сплатити податкові зобов’язання – до 01 серпня цього року.

Вся інформація щодо формування й подання декларації розміщена в банері «Деклараційна кампанія 2022» на субсайті Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі за посиланням: https://kherson.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2022.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в інтернет-просторі: https://kherson.tax.gov.ua, https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol, https://www.youtube.com/channel/UCl_DYRBwDo1bmt_7Guq9wxg?view_as=subscriber.

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області,

Автономній Республіці Крим та м.Севастополі

 

Платники єдиного податку Високопільської громади спрямували до місцевого бюджету 566,7 тисячі гривень

 

Як повідомили у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, у січні 2022 року фізичні та юридичні особи, які використовують спрощену систему оподаткування і сплачують єдиний податок, спрямували до бюджету Високопільської територіальної громади
566,7 тис. гривень. Це на 46,6 тис. гривень більше, ніж у січні минулого року.

Податкова служба Херсонщини звертає увагу, що єдиний податок у повному обсязі зараховується до загального фонду місцевого бюджету територіальної громади та є тим джерелом, що забезпечує збалансованість дохідної частини бюджету. За рахунок надходжень від сплати даного податку забезпечується надання послуг населенню в галузях бюджетної сфери, виконання соціальних програм, покращення інфраструктури територіальної громади.

Отже, своєчасно та у повному обсязі перераховуючи до бюджету               зазначений податок, підприємці забезпечують фінансування поточних потреб громади та сприяють її розвитку.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Пресслужба Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь