A A A K K K
для людей із порушенням зору
ВИСОКОПІЛЬСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Херсонська область

День Соборності України

Дата: 22.01.2024 16:42
Кількість переглядів: 58

Сьогодні, 22 січня, в Україні відзначаємо День Соборності України та річницю Акта  Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР), проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві. Подія  стала епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі.

Ідеологія і сенс цього пам’ятного дня є смислове поєднання подій, пов’язаних з українським державотворенням, вивчення помилок минулого, що призвели до втрати державності, з одного боку, і необхідність сьогодні забезпечити надійний захист як історичних надбань, так, і , звичайно, територіальної цілісності України в її кодонах 1991 року.

З нагоди Дня Соборності, 34-ї річниці ланцюга єдності, на центральній площі Високопілля представники військової адміністрації, силових структур та молоді з гаслом «Наша єдність – наша зброя» утворили живий ланцюг.

До пам’ятного знаку українським воїнам-захисникам  Збройних Сил України, які загинули визволяючи селище  від російських окупантів, квіти шани поклали: начальник Високопільської  селищної військової адміністрації Костянтин Стародумов, начальник Бериславського РУ ГУ ДСНС України в Херсонській області Володимир Болдарев, тво.начальника відділення поліції №1 Береславського РВП Олександр Коновал, голова Високопільської селищної ради Ганна Шостак-Кучмяк, представники військової адміністрації. Хвилиною мовчання присутні  вшанували  пам’ять усіх  захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь