ВИСОКОПІЛЬСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Херсонська область

Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні

Дата: 26.06.2024 14:38
Кількість переглядів: 165

Фото без опису

     25 червня 2024 року в рамках проєкту  «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні: ФАЗА ІІ», що є частиною програми «Сталий розвиток через вдосконалене місцеве врядування» (SDLG), яка реалізовується Агентством міжнародного співробітництва Асоціації муніципалітетів Королівства Нідерландів VNG International у партнерстві з Асоціацією міст України, за сприяння загальноєвропейської коаліції міст і регіонів PLATFORMA, та за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів і Європейського Союзу,  пройшло установче засідання Навчально-інноваційного кластеру 3D "Діалог.Довіра.Добробут. В даний Кластер увійшло представництво 12 територіальних громад - партнерок проєкту із 6 областей України Чернігівська, Сумська, Харківська. Херсонська. Миколаївська та Дніпропетровська.

     Три громади приймали участь у першій фазі проєкту а саме: Очаківська, Бериславська, Високопільска.

     Решта громад приєдналися до проєкту вже у другій фазі, а саме: Баштанська, Першотравенська, Первомайська, Підгородненська, Перещепинська, Снігурівська, Талалаївська, Наталинська, Недригайлівська.

    В установчому засіданні прийняли участь посадові особи ОМС/ВА - відповідальні за роботу з проєктом по третьому напрямку "Децентралізація та демократизація", а саме спеціалісти відділів по роботі із громадськістю, ЗМІ,  загальних відділів та відділів з цифровізації тощо.

      На засіданні було прийнято рішення про створення об'єднання по формату Навчально-інноваційного кластеру із назвою 3D "Діалог.Довіра.Добробут".       

     Кластер  3D– це  територіальне об'єднання 12 ОМС/ВА в рамках проєкту, які тісно співпрацюють між собою і з іншими суб'єктами (інститутами громадянського суспільства, їх асоціаціями, науковими та освітніми закладами та іншими)  в ланцюжку створення інтелектуальних продуктів з метою підвищення  відкритості, прозорості та підзвітності діяльності ОМС/ВА, залучення громадян до прийняття управлінських рішень, орієнтування на потреби інклюзивних груп та забезпечення їх прав та свобод в частині гендерної рівності, рівного доступу до отримання якісних послуг та прав людини. задля добробуту та якості життя людини у період воєнного та поствоєнного відновлювального періоду життя України.       

     Це перше в Україні об'єднання, метою якого є створення, нарощування та поширення інтелектуальних продуктів, а саме розпорядчих документів щодо створення Громадських рад, статутів, програмних документів, програм навчальних тренінгів, у тому числі із залученням нідерландських муніципалітетів, ІТ-програм та засобів, обмінних платформ, партнерських проєктів тощо.

    Для роботи Кластеру було створено спільний ГУГЛ-документ, який має на меті відображення напрацьованих інтелектуальних продуктів, планів їх створення та результатів їх впровадження у вигляді досягнутих показників (індикаторів). Платформа відкрита для всіх громад, що дозволяє швидко обмінюватися результатами роботи.

     На установчому засіданні представники громад отримали відповідний інструктаж роботи із ГУГЛ-документом та перше домашнє завдання, а саме створити свої сторінки та наповнити їх планами роботи на 2024 рік. 

     Перший спільний етап роботи громад буде стосуватися створення мережі Громадських рад 3D Кластеру з метою побудови партисипативної системи управління в пілотних громадах проєкту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь