ВИСОКОПІЛЬСЬКА СЕЛИЩНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Херсонська область

Головне управління Держпродспоживслужби у Херсонській області надає поради як обрати безпечний генератор електричного струму

Дата: 27.06.2024 10:09
Кількість переглядів: 55

Фото без опису

     У сучасних умовах, де надійне живлення електроенергією стає все більшою проблемою, генератори електричного струму стали життєво важливими для всіх. Тож розглянемо ключові аспекти, які варто враховувати, якщо ви  вирішили придбати генератор.

         1. Визначаємо свої потреби

Перш кроком при виборі генератора є визначення вашого власного роду діяльності та потреби в електроенергії. Це допоможе вам визначити потужність генератора, яка вам потрібна.

     2. Обираємо правильну потужність.

Потужність генератора – ключовий параметр. Вибирайте генератор, який має достатню потужність для живлення всіх необхідних пристроїв. Важливо враховувати не лише потужність ват, але і фазу (однофазний або трифазний генератор) та частоту напруги (зазвичай 50 або 60 Гц), щоб відповідати місцевим стандартам.

    3. Враховуємо вид палива

Загалом виділяють такі типи генераторів: бензинові, дизельні, газові, комбіновані (газ + бензин), інверторні генератори. Найбільш відомі та доволі популярні в побутовому використанні бензинові генератори. Вибирайте той тип палива, який найбільше підходить вашим потребам.

   4. Перевіряйте автоматику і безпеку

Безпека завжди є пріоритетом. Вибирайте генератори з вбудованими системами захисту, які автоматично вимикають генератор у випадку перевищення навантаження або інших аварійних ситуацій. Також слід звернути увагу на наявність розеток із захистом від попадання води та пилу.

Звертайте увагу на попередження які написані на самому генераторі або ж в інструкції з експлуатації, таких як :«Увага! Небезпека ураження електричним струмом!» Або: «Важливо! Перед початком експлуатації генератора, необхідно підключити дріт заземлення до клеми заземлення!»

    5. Розглядайте портативність і мобільність

Якщо ви плануєте використовувати генератор у різних місцях, оберіть портативний або мобільний варіант. Портативні генератори зазвичай менше за розміром та легше для транспортування.

    6. Ретельно вивчіть виробників і моделі.

Перед покупкою обов’язково досліджуйте різних виробників і моделі генераторів. Вивчайте відгуки користувачів, перевірені бренди та надійні моделі.

  Також Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області наголошує, генератори електричного струму повинні відповідати вимогам нормативних документів, зокрема, Технічному регламенту з електромагнітної сумісності обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16 грудня 2015 року № 1077 (далі – Технічний регламент).

    Так, відповідно до вищевказаного Технічного регламенту виробники в обов’язковому порядку складають декларацію про відповідність і наносять знак відповідності технічним регламентам на генератор.

    Генератор повинен супроводжуватися інструкціями та інформацією про будь-які особливі запобіжні заходи, яких необхідно вжити під час його складання, монтажу, обслуговування або використання. Позначення типу, номера партії чи серійного номера або іншого елемента, який дає змогу ідентифікувати продукцію,  а у разі, коли через розмір або характер продукції  нанесення відповідного позначення неможливе, – необхідна інформація зазначається на її пакуванні або в документі, що супроводжує таку продукції.

   Також, повинно зазначатися найменування виробника, зареєстроване комерційне найменування чи зареєстрована торговельна марка (знак для товарів і послуг) та контактна поштова адреса на продукції, а у разі, коли зазначення відповідної інформації неможливе, – на її пакуванні чи в документі, що супроводжує таку апаратуру. В адресі повинне зазначатися одне місце, за яким можна зв’язатися з виробником. Контактні дані наводяться згідно з вимогами закону про порядок застосування мов.

       7. Проводьте правильний обслуговуючий та технічний облік.                                                                          Після придбання генератора не забувайте про регулярний технічний облік та обслуговування. Підтримуйте генератор у чистоті, перевіряйте рівень палива та масла, та слідкуйте за загальним станом пристрою. Обов’язково в інструкції з експлуатації виробники зазначають рекомендовані оливи для технічного обслуговування генератора, так як моторна олива серйозно впливає на експлуатаційні характеристики двигуна і є основним фактором, що визначає його ресурс.

   Отже щоб уберегти себе від неякісного обладнання, ми радимо купувати генератори тільки в сертифікованих магазинах та у офіційних дистриб’юторів з обов’язковим доданням до пристроїв експлуатаційних документів, а саме технічного паспорту, гарантійного талону та розрахункового документу (квитанцію, товарний, касовий чек чи інший документ), що засвідчує факт купівлі, з позначкою про дату продажу або надіслати електронний розрахунковий документ на абонентський номер чи електронну адресу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь